Ce presupune / cât costă înregistrarea unei mărci la OSIM

ÎNREGISTRARE DE MARCĂ ÎN ROMÂNIA (OSIM)

Tot ce trebuie sa stii despre inregistrarea unei marci la OSIM! De ce să vă înregistrați o marcă? Ce presupune? Cât costă?

CÂT COSTĂ ÎNREGISTRAREA UNEI MĂRCI LA OSIM?

Puteți obține înregistrarea unei mărci verbale (doar cuvinte) începând de la 1.200 de Lei (toate taxele OSIM și onorariul incluse). Nu percepem TVA.

  Pentru orice întrebări, ne puteți contacta telefonic la +40-21-313-5799 sau pe e-mail la office@lupsa.ro pentru o ofertă personalizată.

CÂTEVA DINTRE MĂRCILE ÎNREGISTRATE PENTRU CLIENȚII NOȘTRI
CÂT COSTĂ O VERIFICARE PREALABILĂ DE MARCĂ?

Costul unei verificări naționale cu opinie privind posibilitatea înregistrării unei mmărci la OSIM începe de la 690 Lei.  Nu percepem TVA.

În cazul în care doriți o verificare preliminară fără opinie, vă oferim un serviciu de verificare gratuită.

  De asemenea, ne puteți contacta telefonic la +40-21-313-5799 sau pe e-mail la office@lupsa.ro pentru o ofertă personalizată.

ÎNREGISTRAREA DE MARCĂ LA OSIM - CÂT DUREAZĂ? CE PRESUPUNE?

Procedura de înregistrare a unei marci la OSIM durează aproximativ 6 luni și se face în 4 pași:

1. Depunerea cererii de înregistrare.

2. Publicarea cererii de înregistrare a mărcii.

3. Examinarea – se face de către un examinator în termen de aprox. 4-5 luni de la depunere.

4. Înregistrarea – Dacă nu există probleme (acțiuni din oficiu sau opoziții) în aprox. 6 luni de la depunere.

Durata de protectie a unei mărci înregistrate la OSIM este de 10 ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru perioade succesive similare.

DE CE SĂ VĂ ÎNREGISTRAȚI O MARCĂ?

În general, înregistrarea unei mărci se face în următoarele scopuri:

(1) pentru a utiliza în mod exclusiv o denumire, un slogan sau un logo;

(2) pentru a avea la îndemână un instrument eficient împotriva imitărilor din partea terților sau pentru a împiedica înregistrarea unor alte mărci (identice sau similare) de către sau terți în viitor;

(3) pentru a evita riscurile asociate cu utilizarea unei mărci neînregistrate sau a unei mărci înregistrate e altcineva (și pentru care care nu există un acord de utilizare).

CUM VERIFIC DACĂ O MARCĂ E DISPONIBILĂ PENTRU ÎNREGISTRARE?

Înainte de a decide depunerea spre înregistrare a unei mărci, vă recomandăm să verificați disponibilitatea acelei mărci și să apelați la un specialist pentru o astfel de verificare (chiar dacă bazele de date sunt disponibile online). O verificare prealabilă a disponibilității înregistrării ca marcă a semnului ales de Dvs. vă poate scuti de plata inutilă a taxelor de înregistrare ori de conflicte ulterioare cu titularii unor mărci anterioare.

APELAȚI LA UN SPECIALIST AUTORIZAT DE OSIM

Profesia de consilier in proprietate industrială poate fi practicată legal în România numai de către o persoană autorizată de OSIM și CNCPIRCamera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială .

LUPSA ȘI ASOCIAȚII SCPPI este autorizată de OSIMOficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și CNCPIRCamera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială (nr. de autorizație 304/03.03.2015) și EUIPOOficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii EuropeneID# 73296.

CE POT ÎNREGISTRA CA MARCĂ?

Puteți înregistra orice semn susceptibil de reprezentare grafică, cum ar fi:

cuvinte, inclusiv nume, desene, litere, cifre, imagini, logo-uri, forme tridimensionale și, în special, forma produsului sau a ambalajului acestuia, culori, combinatii de culori, holograme, semnale sonore, precum și orice combinație a acestora

Toate cele de mai sus, sub condiția ca astfel de semne să permită diferențierea bunurilor sau serviciilor unei întreprinderi de cele ale alteia.

CE ÎNSEAMNĂ CLASĂ NISA / CLASIFICARE NISA

Reprezintă o clasificare uniformizată în care se regăsesc grupate toate tipurile de produse și servicii care pot face obiectul protecției ca marcă (de ex. produse de îmbrăcăminte, băuturi răcoritoare, servicii de publicitate etc.).

Selectarea produselor și serviciilor pentru care doriți să obțineți protecția este o etapă extrem de importantă.  Puteți consulta Clasificarea de la Nisa (ediția a XI-a) pentru toate produsele și serviciile, prin descărcarea și studierea acestui document.

Vrei să afli totul despre o înregistrare de marcă la nivel UE?