VERIFICARE MĂRCI  ÎNREGISTRARE MĂRCI    MONITORIZARE MĂRCI    REÎNNOIRE MĂRCIReînnoire mărci OSIM/EUIPO                 Monitorizare mărci OSIM/EUIPO                Înregistrare mărci OSIM/EUIPO                    Verificare mărci OSIM/EUIPO    

De ce să verifici o marcă?

De ce este importantă verificarea unei mărci înainte de înregistrare?

De ce este importantă verificarea unei mărci înainte de înregistrare?

Ți-ai făcut un nume în domeniul in care activezi, te bucuri deja de aprecierea clienților, produsele sau serviciile tale sunt apreciate și căutate, dar te-ai gândit să-ți înregistrezi și marca?

Cum ar fi dacă ți-ar înregistra altcineva marca?

Dreptul exclusiv asupra unei mărci se dobândește prin înregistrare! Numai atunci când iți înregistrezi marca la OSIM vei avea certitudinea că nimeni altcineva nu mai poate folosi denumirea sau simbolurile tale. Sigur, poți continua să utilizezi marca fără să o înregistrezi, dar te-ai gândit la riscuri și la costurile ulterioare pentru a putea utiliza marca în care ai investit deja atât de mult?

De ce să verifici o marcă:

poate că este deja înregistrată;
pentru că pierzi apoi taxele OSIM (nu se restituie);
pentru că este mai ieftin (gratis?) să verifici.

OK, voi înregistra marca! Care este primul pas?

Primul pas este verificarea acelei mărcii la OSIM, cu alte cuvinte să verifici dacă acea marcă poate fi înregistrată pentru că este posibil ca acea marcă să fie deja înregistrată. Credem că știi că nu ai dreptul sa folosești marca înregistrată de altcineva (e infracțiune și te poate costa scump), deci cu atât mai puțin nu vei putea nici să o înregistrezi.

O verificare a disponibilității mărcii pe care vrei să o înregistrezi va scoate la iveală nu numai mărcile identice, ci și toate mărcile asemănătoare din domeniul in care activezi sau in care urmează să te lansezi.

Dacă în urma verificării afli că există mărci similare cu cea pe care erai pregătit să o înregistrezi, poți la acel moment să faci modificări, să adaugi elemente de diferențiere și să diminuezi în acest fel riscurile de coliziune cu un competitor sau cu un titular de marcă anterioară. Vei evita astfel situația respingerii cererii tale de înregistrare a mărcii (caz în care taxele achitate la OSIM nu se restituie).

Cum verifici o marcă?

Cel mai simplu mod de a verifica dacă o marcă este disponibilă este să apelezi la un specialist.

Sigur, poți verifica și singur și poți apela și la soluții automate de căutare, dar nu poți compara căutarea ta cu cea a unui specialist care face acest lucru zilnic și care are o experiență de 20 de ani în domeniul proprietății intelectuale.

Află mai multe despre cum verifici o marcă, accesând articolul

Cum verifici o marcă?

Ai verificat deja marca?

Nu pierde timpul și înregistreaz-o cât mai repede. Oferim un serviciu rapid și accesibil de înregistrare de mărci la OSIM sau la nivel european – accesează această pagină:

VERBALĂ
cuvinte, fără logo 
marca-verbala-exemplu

1.947 Lei

ALB-NEGRU
logo alb-negru 
logo Ford alb-negru

2.096 Lei

COLOR 
logo/cuvinte color 
logo osim color

2.842 Lei

MARCĂ UE
orice tip 
marca europeana EUIPO

1.050 €