VERIFICARE MĂRCI  ÎNREGISTRARE MĂRCI    MONITORIZARE MĂRCI    REÎNNOIRE MĂRCIReînnoire mărci OSIM/EUIPO                 Monitorizare mărci OSIM/EUIPO                Înregistrare mărci OSIM/EUIPO                    Verificare mărci OSIM/EUIPO    

Recuperati 75% din taxele OSIM/EUIPO

Beneficiați de finanțare pentru protecția proprietății intelectuale

A patra rundă de finanțare IMM

La data de 22 ianuarie 2024 Comisia Europeană şi EUIPOOficiul pentru Proprietatea Intelectuala al Uniunii Europene au anunţat cea de-a patra rundă de finanţare a Fondului pentru IMMîntreprinderile mici şi mijlocii-uri, respectiv acordarea de ajutoare de voucher în valoare de peste 18 milioane de euro, în vederea protejării proprietății intelectuale. Pentru protecția mărcilor/desenelor limita maximă a voucher-ului este de 1.000€.

Instituția care va gestiona cererile de finanțare și rambursările va fi EUIPOOficiul pentru Proprietatea Intelectuala al Uniunii Europene, iar solicitările vor fi analizate în ordinea depunerii cererilor (primul venit, primul servit).

Deși programul de finanțare este derulat în perioada 23.01.2024 – 06.12.2024, din experiența anilor anteriori cererile de finanțare se epuizează rapid, astfel încât vă recomandăm să accesați cât mai curând acest program de finanțare.

Cum se acordă fondul pentru IMM-uri?

Se va susţine rambursarea a 75% din taxele percepute pentru înregistrarea

  • mărcilor,
  • desenelor şi modelelor industriale

Rambursarea se va acorda atât de către EUIPOOficiul pentru Proprietatea Intelectuala al Uniunii Europene, pentru cererile de înregistrare de mărci europene sau design comunitar, cât și de către oficiile naţionale pentru Proprietatea Intelectuală (așadar, inclusiv de către OSIMOficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) pentru cererile de înregistrare de marcă la OSIM.

Proiectul se va desfăşura în perioada 23.01.2024 – 06.12.2024, însă cererile vor fi evaluate în ordinea depunerilor, astfel încât bugetul de 18 milioane de euro se va epuiza rapid.

Ce trebuie să faceți pentru a accesa acest program de finanțare?

1. Inițiați procedura de înregistrare a oricărui tip de marcă (OSIM sau EUIPO), selectați înregistrarea ca persoană juridică (IMM) și selectați opțiunea de a beneficia gratuit de serviciul nostru de asistență pentru acest program de finanțare:

Recuperati 75% din taxele OSIM/EUIPO

2. Transmiteți următoarele documente:

– copie Certificat de înmatriculare;
– copie certificat de înregistrare fiscală (CIF) plătitor de TVA;
– extras de cont (EUR) din care să reiasă detaliile privind titularul de cont, banca și numărul de cont (IBAN);
– declarație privind îndeplinirea condițiilor de înscriere în acest program (formularul va fi transmis prin e-mail).

3. Vom depune cererea Dvs. de finanțare și vă vom ține la curent despre procesul de aprobare.

4. Vom depune cererea de înregistrare a mărcii Dvs.

5. Vom cere rambursarea în contul Dvs. a 75% din taxele oficiale achitate.

MARCĂ UE

inregistrare marca europeana EUIPO

1.050 €

DESIGN COMUNITAR

înregistrare design comunitar

2.975 Lei

MARCĂ OSIM

inregistrare marca OSIM

2.842 Lei

Sunteți interesați de alte tipuri de mărci?

Accesați Pagina de înregistrare mărci OSIM/EUIPO

 

Scopul alocării bugetului

Scopul principal al acordării acestei finanţări este acela de a susţine redresarea IMM-urilor (Întreprinderilor Mici şi Mijlocii), în urma contextului nefavorabil parcurs pe perioada pandemiei, în acelaşi timp vizându-se şi sprijinirea tranziţiei digitale şi economice, astfel încât acestea să se poată restabili pe piaţa de specialitate specifică.

Protejarea Proprietății Intelectuale

Proprietatea Intelectuală reprezintă titlul legal prin care se permite posesorului să controleze uzitarea anumitor bunuri intangibile, precum mărci și desene/modele industriale. În ceea ce priveşte IMM-urile, rolul protejării proprietăţii intelectuale le permite asigurarea invenţiilor şi inovaţiilor şi folosirea acestora în scopul dezvoltării şi restabilirii economice, ideile noi reprezentând un potenţial foarte mare de redresare în urma contextului pandemic mondial.

IMM-urile în România

IMMîntreprinderile mici şi mijlocii-urile sunt definite, potrivit Legii 346/2004, ca întreprinderile care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) au un număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250;
b) realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate. Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans.