VERIFICARE MĂRCI  ÎNREGISTRARE MĂRCI      MONITORIZARE MĂRCI    REÎNNOIRE MĂRCIReînnoire marcă OSIM/EUIPO                 Monitorizare marcă OSIM/EUIPO                Înregistrare marcă OSIM/EUIPO                  Verificare marcă OSIM/EUIPO    

Ce înseamnă monitorizare de marcă?

De ce este importantă monitorizarea unei mărci după înregistrare?

Să presupunem că tocmai ați finalizat procesul de înregistrare a unei mărci la OSIM și credeți că nu mai trebuie să faceți altceva. Greșit!

Trebuie să știți că începând cu anul 2016 OSIM nu mai refuză din oficiu înregistrarea ulterioară a altor mărci identice sau similare cu cea depusă de Dvs. Am scris despre aceasta la acel moment, întrucât percepția jurnaliștilor era chiar că OSIM nu mai protejează mărcile înregistrate.

 

În realitate însă, OSIM făcea mai mult decât permitea legea, respingând de la înregistrare mărcile ulterioare, astfel încât OSIM a renunțat la această verificare din oficiu la data de 14.01.2016.

De ce monitorizare de marcă?

Începând cu data de 14.01.2016, vă revine sarcina de a monitoriza Dvs. orice depunere ulterioară de marcă pentru a identifica orice potențiale încălcări și pentru a formula opoziție la înregistrare unei alte mărci sau acțiune în anulare a mărcii în instanță, dacă ați ratat posibilitatea de a formula opoziție într-un termen de 2 luni de la publicarea mărcii în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială editat de OSIM.

Dacă nu monitorizați depunerile ulterioare de mărci identice sau similare cu mărcile Dvs., veți rata posibilitatea de a formula opoziție sau veți rata în principiu chiar și posibilitatea de a obține anularea mărcilor în instanță dacă lăsați să treacă mai mult de 5 ani de la data înregistrării. 

Astfel, rolul monitorizării de marcă este tocmai de a preveni o astfel de situație neplăcută.

MONITORIZARE MARCĂ OSIM
marca-verbala-exemplu

7€/lună

MONITORIZARE MARCA UE
marca europeana EUIPO

7€/lună

Nu ți-ai înregistrat încă marca?

Nu pierde timpul și înregistreaz-o cât mai repede! Oferim un serviciu rapid și accesibil de înregistrare de mărci la OSIM sau la nivel european:

VERBALĂ
cuvinte, fără logo 
marca-verbala-exemplu

1.947 Lei

ALB-NEGRU
logo alb-negru 
logo Ford alb-negru

2.096 Lei

COLOR 
logo/cuvinte color 
logo osim color

2.842 Lei

MARCĂ UE
orice tip 
marca europeana EUIPO

1.050 €