Importanta marcilor inregistrate pentru selerii de pe eMAG:

Scutul tău împotriva confuziei și concurenței neloiale.

În lumea comerțului online, un lucru e sigur: competiția este acerbă. Dacă vinzi pe eMAG, cel mai mare marketplace online din România, probabil că ești deja conștient de provocările pe care le întâmpini zilnic și poate că nu este un secret că înregistrarea mărcii poate fi acel as din mânecă care îți poate transforma afacerea dintr-una vulnerabilă într-una solidă și protejată.

Îți explicăm de ce, într-un mod cât mai clar, ca să nu eviți să ajungi la dispute interminabile și costisitoare în instanță!

Ce este o marcă înregistrată și de ce e atât de importantă pe eMAG?

Gândește-te la marca înregistrată ca la un cod secret care te face unic în fața tuturor. Pe eMAG, unde sute de mii de produse se luptă pentru atenția clienților, marca ta este ca o busolă – le arată consumatorilor exact unde să te găsească.

Fără o marcă înregistrată, riști ca altcineva să folosească un nume similar, confuzând cumpărătorii și, mai grav, „împrumutând” reputația pentru a vinde produse, de cele mai multe ori de o calitate discutabilă și la un preț mai mic.

Această practică neloială are și un nume despre care ai auzit deja – „asocierea pe produs”, iar un alt seller va beneficia în mod automat de descrierea produselor tale (pentru care ai depus eforturi serioase), de imaginile create de tine (pentru care de cele mai multe ori ai plătit un fotograf) etc. 

Pe scurt: dacă ai avea marca înregistrată, ai avea exclusivitatea asupra numelui și simbolurilor tale comerciale. Și, crede-mă, pe un marketplace mare, e ca și cum ai avea o parcare rezervată într-un centru comercial aglomerat. Cine nu și-ar dori asta?

 

Cum te protejează o marcă înregistrată pe eMAG?

1. Ești stăpânul numelui tău
Imaginați-vă că ați construit o reputație pe eMAG, iar după câteva luni de succes, apare un alt vânzător cu un nume aproape identic, să zicem „SuperStore123”, când tu ești „SuperStore124”. Clienții ar putea crede că sunt aceleași produse, iar dacă acel alt vânzător are produse de proastă calitate, reputația ta suferă. Cu o marcă înregistrată, poți opri aceste practici rapid și eficient.

2. Oprește „furtul” de brand
Marketplace-urile ca eMAG sunt un mediu fertil pentru imitatori. Dacă îți place să vinzi produse inovative, te poți trezi că cineva îți copiază rapid brandul și designul pentru a profita de succesul tău. O marcă înregistrată îți oferă protecția legală de care ai nevoie pentru a preveni și combate astfel de practici, iar asta poate însemna o diferență majoră în vânzări.

3. Protecție împotriva confuziei consumatorilor
Pe eMAG, cumpărătorii sunt bombardați cu oferte. De multe ori, nu au timp să verifice în detaliu fiecare magazin de la care cumpără. Dacă altcineva începe să folosească un nume sau un logo asemănător cu al tău, există riscul real ca acești clienți să fie păcăliți să cumpere de la competiție, crezând că tu ești cel care oferă acele produse. Înregistrarea mărcii tale elimină această confuzie, asigurându-te că clienții ajung la tine și nu la altcineva care a avut o „inspirație” prea mare.

Beneficiile practice ale înregistrării unei mărci pentru vânzătorii eMAG

1. Ai mai mult control asupra listărilor tale
Înregistrarea mărcii îți permite să ai un control mai mare asupra produselor care apar sub numele tău. Poți raporta și elimina rapid orice produs listat de altcineva care folosește marca ta fără permisiune. E ca și cum ai avea un bodyguard care te protejează constant de intruși.

2. Poți folosi programe speciale oferite de marketplace-uri
Multe platforme, inclusiv eMAG, au programe dedicate pentru vânzătorii cu mărci înregistrate. Aceste programe îți oferă beneficii precum protecția automată împotriva încălcărilor de marcă sau accesul la un suport dedicat. Practic, dacă ai o marcă înregistrată, platforma te privește cu ochi mai buni și e dispusă să îți ofere un pic mai mult ajutor.

3. Reputația ta devine de neatins
Un brand înregistrat devine un „bun imobil” valoros pe care îl poți dezvolta și proteja. În plus, îți oferă posibilitatea să construiești parteneriate cu alte branduri, să închei licențe sau chiar să vinzi afacerea mai ușor. Pe eMAG, unde clienții sunt loiali mărcilor în care au încredere, un brand protejat îți crește valoarea și credibilitatea în ochii cumpărătorilor.

Cum înregistrezi o marcă?

Am simplificat și automatizat procesul de înregistrare și tot ce trebuie să faci este să completezi un formular – exact ca o comandă rapidă de pe eMAG.  

Fără „originale”, fără stat la cozi, fără „dosar cu șină”. Nu pierde timpul și înregistrează-ți cât mai repede marca. Odată obținută, marca ta este protejată legal și îți conferă un avantaj semnificativ pe termen lung.

Oferim un serviciu rapid și accesibil de înregistrare de mărci la OSIM sau la nivel european – accesează această pagină:

Înregistrează-ți marca și lasă grijile deoparte. La urma urmei, ai de livrat comenzi, de marcă ne ocupăm noi!

Importanta marcilor inregistrate pentru selerii de pe eMAG
VERBALĂ
cuvinte, fără logo 
marca-verbala-exemplu
1.947 Lei
ALB-NEGRU
logo alb-negru 
logo Ford alb-negru
2.096 Lei
COLOR 
logo/cuvinte color 
logo osim color
2.842 Lei
MARCĂ UE
orice tip 
marca europeana EUIPO
1.050 €